En dag på Enebacken

Sida

Mellan 6.00 – 6.30 Förskolan öppnar

Barnen tas emot av pedagogerna inne på respektive avdelning, berätta gärna om barnet sovit dåligt, vaknat på fel sida eller inte velat gå till förskolan. Detta är viktigt för oss i vårt bemötande och vår omsorg av barnet under dagen.

8.00 Frukost – Vår kock serverar nyttig, välsmakande och varierande kost, alltid med färska grönsaker till.

8.30 Tandborstning Barnen borstar sina tänder med fluortandkräm om inget annat önskats. Vi samarbetar med Folktandvården – de informerar oss om senaste rönen och håller oss med tandborstar och tandkräm.

9.00-11.00 Gruppaktiviteter ute/inne – Bullerbyn och Villa Villekulla – vi arbetar systematiskt i olika projekt utifrån barnens intresse och målen i läroplanen.Vi släpper ut djuren och ger dem mat.

10.00 Vi äter frukt

11.00 Små samlingar – Barnen är indelade utifrån ålder och individuella utveckling. Vi samlas innan maten och fokus ligger bl.a. på matematik, språk, sång, dans, rytmik eller massagesagor.

11.20 Barnen dukar sin egen tallrik, bestick och glas.

11.30 Vår kock presenterar maten som är vällagad och god av råvaror som är ekologiska och närproducerade i så stor utsträckning som möjligt.

12.30 Vila – vi har i dagsläget olika vilor, läsvila och sovvila.

13.00-14.40 Gruppaktiviteter inne/ute – barnen delas in i mindre grupper och barnen väljer själva aktiviteter och material. Ladugården rengörs.

14.30 Mellanmål – ibland äter vi smörgås och mjölk ibland pannkakor eller korv med bröd. Vår kock ser till hela dagsbehovet när hon planerar våra måltider. Kommer ni och hämtar under mellanmålet så kom gärna in och sätt er hos oss.

15.30-17.30 Olika grupper och aktiviteter

17.15-18.00 Förskolan stänger