Välkommen hit!

Standard

Sidan är nystartad och under uppbyggnad. Vi kommer jobba med att fylla på information under de kommande veckorna.

Enebackens lantförskola är en fristående förskola som drivs som ekonomisk förening där föräldrar har de styrande posterna. Man har på detta vis en insyn och en stor chans till att påverka sina barns omsorg. Styrelsen har ett nära samarbete med förskolechefen. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna.

Enebacken öppnade redan 1988 och har sedan dess drivit sin verksamhet på landet några kilometer utanför Tranås. Vi har en tydlig profil om att vara Tranås mest naturnära förskola. Vi har en stor lekgård på ca 1,2 hektar där barnen har gott om plats att röra på sig.

Maten på Enebacken lagas på plats av vår egen kock. Det första som möter barn, föräldrar och personal på morgonen är en ljuvlig doft av mat eller bakning. Maten är svensk, närproducerad, närodlad och till största del ekologisk.

Vi har även djur av olika slag. Höns, får och kaniner samt en ödla bor för närvarande hos oss. Dessa djur är barnen med och sköter om. Det kan vara allt ifrån att plocka ägg som vår kock skall ha till matlagningen till att gosa med en mjuk och fluffig kanin.